"Jat" ide Turcima?

Bez autora
Jun 23 2011

Početkom jula u Beogradu bi trebalo da bude održan sastanak sa predstavnicima „Turkiš erlajnsa“ o eventualnom strateškom partnerstvu u formiranju zajedničke aviokompanije, koja će ubuduće imati status srpskog nacionalnog avioprevoznika. Kako nezvanično saznaju „Novosti“, Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu, uputio je u četvrtak dopis turskoj aviokompaniji i pozvao njene predstavnike na razgovore. Na tom sastanku srpska strana očekuje od turske strane da se izjasni da li je zainteresovana za strateško partnerstvo ili ne. Ministar Mrkonjić je u pismu obavestio „Turkiš erlajns“ o namerama Vlade Srbije u rešavanju pitanja „Jat ervejza“ i formiranju „Nju kompani“. Kako se navodi u dopisu, nova aviokompanija neće biti opterećena obavezama „Jat ervejza“. „Nju kompani“ će biti formirana zajedničkim ulaganjem države i strateškog partnera.

"Jat" ide Turcima?Početkom jula u Beogradu bi trebalo da bude održan sastanak sa predstavnicima „Turkiš erlajnsa“ o eventualnom strateškom partnerstvu u formiranju zajedničke aviokompanije, koja će ubuduće imati status srpskog nacionalnog avioprevoznika.

Kako nezvanično saznaju „Novosti“, Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu, uputio je u četvrtak dopis turskoj aviokompaniji i pozvao njene predstavnike na razgovore. Na tom sastanku srpska strana očekuje od turske strane da se izjasni da li je zainteresovana za strateško partnerstvo ili ne.

Ministar Mrkonjić je u pismu obavestio „Turkiš erlajns“ o namerama Vlade Srbije u rešavanju pitanja „Jat ervejza“ i formiranju „Nju kompani“. Kako se navodi u dopisu, nova aviokompanija neće biti opterećena obavezama „Jat ervejza“. „Nju kompani“ će biti formirana zajedničkim ulaganjem države i strateškog partnera.

Inače, Vlada Srbije još nije donela odluka kada će raspisati tender za izbor strateškog partnera. S obzirom na poziv koji je upućen „Turkiš erlajnsu“, može se očekivati da tender bude raspisan već u drugoj polovini jula. Kao zainteresovana strana, odnosno potencijalni strateški partner, sve više pominje se i ruski „Aeroflot“. Prema planu Vlade Srbije, nova nacionalna aviokompanija trebalo bi da počne sa radom naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik